Outplacement

Vad är Outplacement

Arbetslivet i dag förändras ständigt, vilket tvingar våra organisationer att anpassa sig för att möta dagliga utmaningar. Arbetsbrist eller andra orsaker kan kräva sådana drastiska förändringar som att minska personalstyrkan. Detta kan kännas tufft både för Dig som arbetsgivare och för den anställde.

Det är här vårt program för outplacement kommer in och hjälper Er vidare.

Outplacement är en tjänst där både Du som arbetsgivare och den anställde får hjälp med att avsluta en anställning på ett bra och behagligt sätt som båda vinner på. Du visar att du är en arbetsgivare som bryr dig genom att medarbetarna får ett proffsigt avslut, vilket skapar en trygghetskänsla för alla anställda.

Den anställde känner sig stöttad av att få en individuellt anpassad coachning med syfte att gå vidare och så snart som möjligt hitta ett nytt spännande jobb.

När passar Outplacement?

Outplacement passar vid:

 • Uppsägning på grund av arbetsbrist, eller annat skäl
 • Förändrade kompetenskrav
 • Om den anställde drabbas av sjukdom och får en begränsad arbetsförmåga och arbetsgivaren inte kan omplacera personen
 • Felrekrytering

Hur hjälper vi er med outplacement?

Vi hjälper den anställde att hitta vägen framåt och tackla utmaningar genom ett individuellt anpassat program. Detta består av den kraftfulla metoden ’Visdomsdialogen©’ kombinerad med en individuell coachning i fyra steg.

Visdomsdialogen© som metod

För att coachingen ska bli så effektiv som möjligt har vi anpassat och utvecklat metoden Visdomsdialogen©. Denna öppnar upp för olika kunskapslyft och nya insikter för lämpliga jobb, som underlättar beslutsprocesser och skapar nya möjligheter. Deltagaren guidas genom en strukturerad dialog som ger svar på olika ställda frågor och nya lösningar på beskrivna problem.

Visdomsdialogen© bygger på premissen att du själv egentligen sitter inne med all information och kunskap du behöver för att svara på dina egna viktigaste frågor och olösta problem. Genom en guidad dialog fördjupas i successiva steg individens insikter, om de frågeställningar och problem som finns. Genom att sedan finna svar på dessa frågor och lösningar till problem. Det är viktigt att identifiera vad som står i vägen för den enskilda personens utveckling och framsteg.

Individuell coachning

I vårt program för outplacement är den individuella coachningen uppdelad i fyra steg:

1. Inventera

Vi börjar med att lära känna varandra och kartlägga deltagarens egenskaper, kunskaper och önskemål.

2. Komma i gång

Här blir deltagaren guidad genom en strukturerad dialog som har till syfte att starta viktiga tankeprocesser och ställa frågor till sig själv. Genom att finna svaren på dessa frågor så hittar deltagaren ett underlag att uppfylla sina mål och önskemål

3. Formulera

Genom att identifiera vad man egentligen vill uppnå blir det också tydligare vilka initiativ som är de rätta för deltagaren, vilka resurser dessa kräver och i vilka steg de behöver tas – deltagarens unika handlingsplan skapas härmed och dokumenteras.

4. Verkställa

Här börjar det hända något. Deltagaren får själv välja, prioritera och utvärdera alla sina aktioner enligt handlingsplanen, men hela tiden med coachernas stöd och vägledning för att kunna ta sig ända fram till målet.

Vad erbjuder vi?

Vi arbetar med outplacement där din anställde ställs i centrum, och beroende på Dina behov kan vi erbjuda ett antal paket med olika anpassade lösningar. Det kan handla om en enskild anställd likaväl som ett flertal. Vår grundtanke är att erbjuda ett kraftfullt och effektivt program som får Din anställde att snabbt hitta ett nytt arbete på bästa möjliga sätt. Och vem vet – kanske rentav sitt drömjobb?

Exempel på våra paket för outplacement

Kompakt

För den som behöver få nya insikter och hålla gnistan vid liv
Passar den självständige.
Tid 2-3 månader

Ett individuellt framtaget program för outplacement, anpassat till den anställdes unika situation och utmaningar.

Innehåll:

 • Uppstartmöte
 • 12 coachningstillfällen
 • Visdomsdialogen© för arbetssökande i 5 processer
 • Hjälp med CV och Personligt brev
 • Intervjuträning

Vi coachar, stöttar, håller motivationen uppe och är ett bollplank för idéer.

Universal

För den som behöver mer tid
Passar många
Tid 4-6 mån

Ett individuellt framtaget program anpassat till den anställdes unika situation och utmaningar.

Innehåll:

 • Uppstartmöte
 • 12–20 coachningstillfällen
 • Visdomsdialogen© för arbetssökande i 5processer
 • Hjälp med Cv och Personligt brev
 • Intervjuträning
 • Kontakter med arbetsgivare för att eftersöka anställningsbehov
 • Studiebesök om det önskas

Vi coachar, stöttar, håller motivationen uppe och är ett bollplank för idéer.

Ledaren

För den som vill utveckla sitt ledarskap
Tid 2-4 mån
Ett individuellt framtaget program anpassat till deltagarens unika situation och utmaningar.

Innehåll:

 • Uppstartmöte
 • 6 till 12 coachningstillfällen
 • Visdomsdialogen© för ledare i 5 processer

Vi coachar, stöttar och är ett bollplank för idéer. Har du fler frågor om outplacement? Kontakta oss!

DJ Jobbsupport

Du och jag möts, för att därifrån tillsammans hjälpa DIG att uppnå det DU vill och önskar
Emir
Emir
Läs mer
"Väldigt bra och trevligt bemötande sedan dag 1, har hjälpt mig väldigt mycket och fått mig att vilja kämpa för mig själv när jag har det svårt.
Jag rekommenderar DJ Jobbsupport till alla er som behöver någon som hjälper er att hitta tillbaka till er själva och bli ännu bättre. Tack för allt."
Aleksandar G
Aleksandar G
Läs mer
"Skulle tacka er för en supertrevlig bemötande och stark förståelse. Ni har nått mig och gav mig enormt stöd och styrka att gå vidare med att satsa på det vad jag älskar så passionerat / stort tack 🙏🏻 "
Anders B, Halmstad
Anders B, Halmstad
Läs mer
"Min kontakt med Danuta har mötts av lyhördhet för personliga önskemål och behov, en stark vilja att hjälpa till, samt kompetens att omsätta denna vilja i praktiken. Konkret har det för mig bl. a. resulterat i ett helt omarbetat och ännu bättre CV, att kunna vidareutbilda mig genom egenstudier på vissa tekniska områden, samt lett till timuppdrag baserade på en hittills oanvänd kompetens i svenska språkkunskaper. Jag kan varmt rekommendera DJ Jobbsupport till såväl erfarna som oerfarna "
Jenny, Halmstad
Jenny, Halmstad
Läs mer
"Jag fick känslan att jag blev hörd och fick förståelse hur det gick för mig i mitt jobbsökande. Jag fick bra feedback på hur det kan uppfattas av andra med mina svar i frågor och funderingar. Och hur jag ska tänka på i olika situationer. "
Föregående
Nästa
Du och jag möts, för att därifrån tillsammans hjälpa DIG att uppnå det DU vill och önskar